Handlekurv

..er tom!

Bestselgere
Produsenter

LED guide

LED er kort for Light Emitting Diode og er en teknologi basert på at halvledermateriale konverterer elektrisk energi til lys. 

Når LED teknologien var i en tidligere fase var det mer vanlig at lyset var av en blå og steril fargetemperatur, men gjennom årevis med forskning og utvikling har teknologien kommet seg så langt at LED nå har fargetemperatur tilsvarende tradisjonelle glødelamper, noe som gjør LED langt mer egnet i hjemmet.

LED scorer også høyt hos mange siden lysdiodene i LED har et langt lavere energiforbruk og ikke gir fra seg i nærheten avsamme mengden varme. I mange tilfeller kan man spare opp til 90& på strømforbruker ved å bytte ut tradisjonelle gløde- og halogenpærer ved å bytte ut med LED.

8 grunner til å velge LED

 

  1. Lavere energiforbruk gir opp til 90% lavere strømutgifter.
  2. LED gir fra seg mindre varme enn tradisjonell belysning.
  3. LED er mindre brannfarlig en tradisjonell belysning.
  4. Man tjener raskt inn investeringen i form av lavere strømregninger.
  5. Svært lang levetid (ca. 50.000 timer i gjennomsnitt)
  6. LED gir ingen IR- eller UV-stråling.
  7. Produseres ikke med kvikksølv eller bly.
  8. LED lys kam dimmes.

LED lys er med andre ord lettere på lommeboken, sparer miljøet, gir deg et tryggere hjem og har en mye lengre levetid.

Penger å spare ved å bytte til LED

 

Det er penger å spare ved å bytte til LED. Her gir vi deg noen eksempler:

  • Vanlige lyspærer har vanligvis en levetid på bare 2.500 timer. Dessverre lever varer mange ikke engang så lenge og dør ofte ut etter bare 1.000 timer. LED varer i snitt 50.000 timer, altså mange ganger hva en vanlig pære vil gjøre. Om du har en LED pære påskrudd i 8 timer hver dag, så vil den vare i ca. 17 år.
  • LED bruker ca. en åttendedel av strømmen i forhold til vanlige pærer. Den bruker en betydelig mindre del en sparepærer.

 

Video om LED

Micro Matic Norge har vært bidragsyter til en ny opplæringsvideo om den stadig økende LED-teknologien. Videoen er utviklet i 2012 og tar for seg aktuelle temaer som utvikling, bruksområder, muligheter og begrensninger. Filen er laget som en opplæringsfilm, og er egnet for elektrikere/lærlinger, elektroingeniører, lysdesignere og skoleelever innen elektrofag.