Handlekurv

..er tom!

Bestselgere
Produsenter

Guide til soveromsbelysning

For mange av oss er soverommet mer enn bare et sted vi sover. Det er rom vi bruker for å slappe av etter lange dager, et rom for romanse og for mange brukes det også som kontor. Uansett bruksområdet, så er det et rom vi tilbringer store deler av livet vårt i og da blir korrekt belysning desto viktigere. 

Slik går du frem med planlegging

Det første du må gjøre er å tenke ut hvilke bruksområder du har på soverommet ditt. Her er noen eksempler:

 • Du sover på soverommet ditt: (dooh).. Ok, denne er kanskje en selvfølge, men har du belysning som støtter denne oppgaven? Om alt lyset du har er et stort skarpt taklys, så bidrar det til å vekke deg om du må opp på do om natten. For å ikke snakke om din partner! Vi anbefaler dimming eller en liten leselampe.
 • Du leser på sengen: Da passer det bra med en liten leselampe, som enten henger på veggen eller står på nattbordet ved siden av. Ha gjerne med lampeskjerm, slik at du ikke forstyrrer din partner.
 • Du bruker soverommet som garderobe: Da kan det være en god ide å ha spotter i taket, som sprer lyset bra over hele rommet. Om du i tillegg har et speil anbefaler vi å plassere lys ved siden av speilet i tillegg, slik at lys fra taket blir skygget ut i ansiktet ditt (da unngår du skygger under hake, nese og øyne).
 • Soverommet er ditt personlige oppholdsrom: Du er kanskje som mange andre som gjerne trekker seg tilbake på eget soverom for en god film eller andre aktiviteter? Da anbefaler vi spotter i taket med dimming. God spredning over hele rommet og du kan justere styrker etter hva du skal gjøre.
 • Soverommet er bygget for romanse: Du vet hva vi mener! Svake lyskilder med dimming anbefales.

Avhengig av størrelsen på rommet og hva du har fylt det med, så er det mye du kan gjøre for å skape et spennende soverom. Du kan lyse opp bilder og kunst på svært spennende måter. Vi anbefaler også å leke seg med svakt fiberoptisk lys.

Om du har et lite soverom er det en god ide å gå for belysning du fester til veggen, slik at du sparer plass på nattbord, kommode og lignende flater.

Her er noen spørsmål du kan stille deg selv:

 1. Er dette nok lys til å se tydelig når jeg kler på meg?
 2. Er det nok lys i klesskapet?
 3. Er det inviduelt lys på hver side av sengen? (om dere er to)
 4. Er det taklys som fyller rommet?
 5. Er det noen lyskilder uten dimmer som er skarpe og lett synlig fra liggende stilling i sengen? (dette ønsker du å unngå, da skarpt lys får deg til å våkne).
 6. Er det en lyskilde som gjør det lett for deg å finne døren om natten, uten å vekke partner?
 7. Har du nok stikkontakter på soverommet?