Handlekurv

..er tom!

Bestselgere
Produsenter

Guide til kjøkkenbelysning

Kjøkkenet er et rom med flere funksjoner. Det brukes av de fleste til å tilbrede mat, men mange bruker det også som spiserom og oppholdsrom. For de som er ekstra glad i å lage mat, så er det gjerne rommet folk samles i for sosialisering mens maten lages. Det er derfor viktig at vi planlegger hvordan vi kan få bra arbeidslys, samtidig som vi skaper en god stemning.

Lys som gjør matlaging lettere

Du trenger bra arbeidslys når du skal lage god mat, så det er derfor en god ide å installere lyskilder over benk, vask og komfyr. Om du bruker lysrør får du jevnt fordelt lys, samtidig som det er kostnadseffektivt. Plasser lyskilden helt i forkant av skapet (lengst unna veggen) for best mulig effekt, men husk også på å ikke ta den helt frem, slik at den holder seg litt skjult.

Vi anbefaler LED downlights om du ønsker kostnadseffektiv belysning på kjøkkenet, som samtidig gir et skarpt og naturlig lys.

Over vask og komfyr må du også vurdere IP-graden på belysning.


Lys som skaper atmosfære på kjøkkenet

Som vi nevnte i åpningen av denne guiden, så bruker vi ofte kjøkkenet til mer enn bare matlaging. Det er for mange av oss også blitt et oppholdsrom og det kan være stedet hvor vi spiser maten også.

Over spisebordet bør du henge lyskilden minst 55-70cm over bordet, slik at det dekker hele flaten og ikke kommer for nærme dere som skal sitte rundt. Har du et stort spisebord, så bør du vurdere flere lyskilder eller et lysrør. Selve lyskilden bør ikke være synlig slik at man blir blendet ved matbordet. Ha gjerne dimming på lyset også, slik at det kan justeres ned om man ønsker å skape en romantisk atmosfære.

Om du ønsker å pynte om ekstra anbefaler vi å eksperimentere med små og svake lyskilder. Dette kan være LED og fiberoptisk lys som brukes for å definere detaljer på kjøkkenet, lyse opp innsiden av skap eller bare for å se kult ut.